Kovács-Csincsák László, a Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft. ügyvezetője a parkolás-üzemeltetéssel kapcsolatos kérdésekre adott választ. Tájékoztatása szerint a parkoló-automaták szoftverfejlesztésére kiírt pályázatra eddig hárman jelentkeztek.
Az ügyvezető arra is kitért, hogy jelenleg Zuglóban 21 parkolóellenőr dolgozik. Őket a parkolás átmeneti ingyenessé tétele óta a kerület érdekében más területeken foglalkoztatják.
Kovács-Csincsák László arról is beszélt, hogy a parkolási ügyfélszolgálat továbbra is működik, ugyanis nagyon sok lezáratlan bírság ügy van, amelyeket folyamatosan intéznek.
Az ügyvezető nem bocsátkozott becslésbe a fizető parkolás felfüggesztése miatti bevételkiesésről, Rózsa András alpolgármester viszont úgy vélte, ez havi 100 millió forint veszteséget okoz Zuglónak.

Rozgonyi Zoltán képviselő hozzászólásában kiemelte: a Fidesz frakció továbbra is kitart amellett, hogy valamennyi zuglói lakos ingyen parkolhasson a kerületben.

Victora Zsolt képviselő pedig azt hangoztatta, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt támogatja a parkoló-automaták nagyobb távolságra telepítését, mert így kevesebb berendezésre lesz szükség, és csökken az üzemeltetés költsége is.

A zuglói érdeklődők, az alpolgármesterek és az önkormányzati képviselők mellett a fórumon részt vett Tóth Csaba, a kerület szocialista országgyűlési képviselője is.