Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

A Törös Alapítvány 2011 immár hatodik jótékonysági koncertjének sztárfellépője a vietnami születésű, de tavaly magyar állampolgárságot kapott ifjú tenorista, Ninh Duc Hoang Long lesz. 

Ninh Duc Hoang Long-ot a Virtuózok című televíziós tehetségkutató műsor negyedik szériájában ismerte meg és zárta szívébe a magyar közönség. A fiatal vietnami énekes tavaly nyáron volt vendége a Kapás utcai rendelőintézet Semmelweis-napi ünnepségének, ahová tanára, Kiss B. Atilla Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes kísérte el. Mester és tanítványa akkor Erkel Ferenc Bánk bán című operájából a Hazám, hazám kezdetű áriát adta elő, amit a közönség felállva, szűnni nem akaró vastapssal jutalmazott. A csodálatos előadás hallatán és a siker láttán dr. Törös Edit reumatológus főorvos hívta meg az ifjú művészt az októberi hangversenyre.

– Eddig még nem sok jótékonysági koncertre kértek fel, de ha hívtak, szívesen mentem – nyilatkozta érdeklődésünkre Ninh Duc Hoang Long. – Úgy gondolom, hogy azért lettem énekes, mert Istentől kaptam ajándékba a hangomat, és természetesnek tartom, hogy ezt az isteni ajándékot továbbadjam másoknak. Nemrég Aradon voltunk az Operaház társulatával meglátogatni Böjte Csaba alapítványát. Le a kalappal előtte, aki sok száz gyereknek segített már. A mostani világunkban minél több ilyen jószívű emberre lenne szükség.

A koncert bevételéből a II. kerület egészségügyi ellátását kívánják javítani. Fontosnak tartja a segítségnyújtásnak ezt a formáját?

A betegeknek szomorú a sorsuk; fájdalmaik vannak, fáradtak, stresszesek. Mi, művészek nem tudunk úgy segíteni, mint az orvosok, de nagy boldogság, hogy a hangunkkal vagy a muzsikánkkal vidámabbá tehetjük őket, és örömet szerezhetünk nekik. Úgy gondolom, hogy a gyógyszerek után a második legfontosabb dolog a betegeknek a zene.

Lépett már fel a Duna Szimfonikus zenekarral, illetve a japán karmesterrel, Kanai Toshifumival?

Eddig még nem volt lehetőségem ezzel a kitűnő zenekarral és Kanai Toshifumi maestróval fellépni. De tudom, hogy nagyon híresek, és várom, hogy velük énekelhessek.

Mit hallhatunk öntől a hangversenyen?

A koncerten Donizetti Szerelmi bájitalából Nemorino románcát és Leoncavallo Mattinata című művét fogom előadni. Én leginkább a belcanto repertoárra koncentrálok, mint Bellini, Rossini, Donizetti. Szeretem Puccinit is, és a magyar zeneszerzők közül Erkel Ferenc és Lehár Ferenc a két kedvencem.

Mennyire ismeri kerületünket?

Amikor lakást kerestünk, szerettem volna itt lakni, de sajnos nem sikerült a II. kerületben lakást vennem. Szeretem ezt a kerületet, amikor itt járok, úgy érzem, mintha egy másik városban lennék, mert itt minden olyan nyugodt, zöld és békés. Szoktunk járni piknikezni a Rózsadombra és a Hűvösvölgybe. Remélem, sok II. kerületinek szerezhetünk szép perceket a hangversennyel.

Forrás: masodikkerulet.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Budáról

A fővárosiak közlekedési szokásairól tart közvélemény-kutatást a Budapesti Közlekedési Központ. A felmérés önkéntes és anonim.
Október 15. a fehér bot nemzetközi világnapja. Ez alkalomból a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával a Békásmegyeri...
Október 13-án lezajlottak Magyarországon az önkormányzati választások. A kerületben leadott érvényes szavazatok 50,42 százalékának megszerzésével dr. Kiss László Budapest III. kerületének...
Huszonöt évvel ezelőtt két futballrajongó fiatalember elhatározta, hogy a gyerekeknek is elviszi a labdarúgás örömét.
Jelentősen csökkenhet a környezet terhelése a II. kerületi iskolabuszprogrammal.
Új, digitális alapra helyezte és bővíti a térfigyelő rendszerét a II. Kerületi Önkormányzat.
Elkezdődhet a II. kerületi integrált szakrendelő megépítése, amelyhez a kormány a szükséges forrásokat biztosítja – jelentette be Varga Mihály.
Október 14. és 17. között a Budapesti Víz Világtalálkozó miatt forgalomkorlátozásra kell számítani.
Idén már a harmadik alkalommal írta ki Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a ‘Virágos Óbuda Pályázatot’, amelynek eredményhirdetését a Szindbád Rendezvényteremben tartották. A pályázat célja, hogy...
Negyedik alkalommal rendezték meg a nagy népszerűségnek örvendő képző-, ipar- és népművészeti tárlatot.
A II. Kerületi Önkormányzat azoknak a munkáját díjazta, akik különös figyelmet fordítanak az ingatlanuk előtti közterületek szépítésére.
2019-ben 100 millió forintos keretet irányzott elő az Önkormányzat az Arató Emil téren található Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarának fejlesztésére. A 2018-ban,...
Az országban is egyedülálló családos főzőtanfolyamot indított a II. Kerületi Önkormányzat.
Átadták az a két új kórtermet, amelyet a Budavári Önkormányzat támogatásából szereltek fel a Szent Ferenc Kórházban, hogy az I. kerületi betegek a lehető legjobb körülmények között gyógyulhassanak.
Hitelfelvétel nélkül épített uszodát Pesthidegkúton a II. Kerületi Önkormányzat. A Gyarmati Dezső Uszoda két benti és egy kültéri medencével várja a sportolni vágyókat október 1-jétől.
A Budavári Önkormányzat minden kerületi bölcsődébe, óvodába és általános iskolába szelektív hulladékgyűjtőket helyezett el, hogy a szemléletformálás már a legkisebbeknél is elkezdődjön – jelentette...
A Kulturális Örökség Napjai programban sokan voltak kíváncsiak a Városháza épületére.
Elkezdődött a Logodi utca 56-58. szám alatti támfal bontása, amelyre a kivitelezőt a Budavári Önkormányzat kötelezte. A kivitelező a meglazult támfal visszabontását követően, a kiszedett köveket...

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó